Nieuwsoverzicht

Nieuws
27 jun 2024

CDV zomer verschenen: Naar een nieuwe natuurvisie

We hebben de natuur van ons vervreemd en in een modelmatige werkelijkheid ondergebracht. Daarmee is volgens analyses in de nieuwe CDV een te grote scheiding aangebracht tussen landbouw en natuur, maar ook tussen mens en natuur en tussen de verschillende sectoren en ministeries. Verder in CDV: een interview met Piet Hein Donner en artikelen van Ernst Hirsch Ballin en Hans Hillen over de nieuwe coalitie.

Nieuws
24 jun 2024

WI presenteert nieuw rapport ‘Samen leven, samen zorgen; een andere kijk op toekomstbestendige zorg'

Een fundamentele herziening van de zorg is nodig, zo betoogt het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA (WI). Bekende oplossingen, zoals meer geld en meer personeel, volstaan niet. De denktank publiceert vandaag zijn nieuwe rapport Samen leven, samen zorgen met voorstellen voor een toekomstbestendige zorg. De denktank bepleit een beweging van specialistische naar generalistische zorg en van formele zorg naar samenzorg en zelfzorg.

Nieuws
15 apr 2024

13 mei 2024: Lubbers-symposium Ecologisch burgerschap

Symposium: Ecologisch Burgerschap Onderdeel van de reeks ‘De Nalatenschap van Ruud Lubbers’. Het symposium vindt plaats op maandag 13 mei 2024 in de Glazen Zaal in Den Haag, Prinsessegracht 26. De inloop is vanaf 15.00 uur. Het programma begint om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Aansluitend verwelkomen we u graag voor een borrel.

Nieuws
5 apr 2024

CDV lente verschenen: waartoe is de overheid op aarde?

De vraag of er meer of minder overheid moet komen, nu er algemeen kritiek is op het neoliberale martktdenken, is een onjuiste. De overheid moet niet groter worden maar zich anders gaan gedragen en zich weer op haar kentaken richten. ‘De overheid vertilt zich inmiddels zodanig dat haar eigenlijke taken worden verwaarloosd’, constateert Hans Borstlap.

Nieuws
7 mrt 2024

Welkom op onze nieuwe website!

Het Wetenschappelijk Instituut heeft een nieuwe website gecombineerd met een nieuwe huisstijl. Met deze website is het mogelijk om het rijke gedachtegoed van de christendemocratische traditie breed toegankelijk te maken.